Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2004

Αφιερωμένο στον Γιώργο Κεραμίδα


Όπως βλέπω στον Πλανήτη Serverhive, ο Γιώργος Κεραμίδας συχνά αναφέρει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το BSD για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Βρήκα μια εικόνα που αξίζει να του την αφιερώσω. Πατήστε εδώ για να την δείτε.

Τα σχόλια μου για την εικόνα; Καταρχάς, η εικόνα είναι ημιτελής. Θα έπρεπε να προηγείται μια εικόνα που να δείχνει ότι ο πιγκουίνος έσπασε όλα τα "παράθυρα" που βρήκε μπροστά του. Μετά μαζεύτηκαν πολλοί κόκκινοι δαίμονες μαζί και του έστησαν ενέδρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν (ή καλύτερα θα συμβούν) μόνο στην χώρα με όνομα "Διακομιστές Διαδικτύου".

Βέβαια η πιο σωστή εικόνα είναι η εξής: υπάρχει ένα μεγάααλο φρούριο όμορφο αλλά έτοιμο να πέσει γιατί δεν έχει καλά θεμέλια και δεν χρησιμοποιήθηκαν τα κατάλληλα υλικά. Εκεί μέσα βλέπουμε έναν Μπίλη που έχει καβαλήσει την καλαμιά. Ένας μεγάλος πιγκουίνος (ή καλύτερα ένας Λίνους) σε στυλ καταδρομέα κατεβαίνει (από ένα ελικόπτερο) σε σχοινί και τον βλέπουμε να πέφτει πάνω στα παράθυρα του ετοιμόρροπου φρουρίου. Άλλοι μικρότεροι πιγκουίνοι είναι αρχηγοί σε μικρές ομάδες οι οποίες αποτελούνται από μικροσκοπικούς κόκκινους δαίμονες. Όλες αυτές οι ομάδες έχουν περικυκλώσει το φρούριο αυτό οπότε δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής.
Φυσικά πρέπει να δούμε και το κέντρο επιχειρήσεων το οποίο πρέπει να συμβολίζει την παγκόσμια "κρίσιμη" (όπως σωστά την αποκαλούσε ο Ζήνωνας στο Dev. Workshop) μάζα, δηλαδή την παγκόσμια κοινότητα.
Η εικόνα που αφιέρωσα στον Κεραμίδα αν ποτέ γίνει πραγματικότητα σίγουρα είναι πολύ μακριά από την εποχή μας.Χωρίς παρεξήγηση...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν, συγχωρήστε μου το ανώνυμο post αλλά δεν έχω blogger account (και στη μετά το serverhive εποχή, δεν ενδιαφέρομαι να αποκτήσω).

Είναι λογικό που αναφέρομαι στα posts μου σε δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος με το BSD του. Αφού καθημερινά περνώ μεγάλο μέρος της μέρας μου (8-12 ώρες δουλειάς) στο workstation μου στη δουλειά, που τρέχει -- εντελώς προβλέψιμα -- FreeBSDD-CURRENT και πολλές φορές συνεχίζω τη δουλειά όταν πάω σπίτι στο επίσης FreeBSD workstation του σπιτιού.

Ετσι οι εμπειρίες που έχω είναι σχεδόν αποκλειστικά χρωματισμένες από κάποιο BSD, οπότε δεν είναι περίεργο που γράφω για τέτοια θέματα.

Τώρα για την εικόνα και το αν το BSD έχει ως σκοπό, στόχο και λόγο ύπαρξης την καταστροφή του Linux, δεν τίθεται θέμα. Δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε σοβαρός χρήστης ενός BSD έχει ως αυτοσκοπό την καταστροφή του Linux. Μπορεί καμιά φορά να γράφω κακίες για κάποιο Linux distribution που με έχει φέρει μέχρι *ΕΔΩ* πραγματικά με τις αηδίες που βλέπω, αλλά αυτό δε σημαίνει πως όλα τα Linux distributions είναι έτσι ή ότι δε διορθώνονται τα πράγματα κάπως και σ' αυτό το συγκεκριμένο distribution.

Τώρα, επειδή έχω όρεξη να βρίσω το Gentoo πάλι όμως, που ΞΑΝΑ σε λιγότερο από 10 μέρες τα 'χει παίξει εντελώς το mail delivery του qmail σε αυτό το χάλι που λέγεται Gentoo, πάω να διαβάσω λίγο Pratchett να ανέβω ψυχολογικά.

Το Σαββατοκύριακο είναι κοντά, και προβλέπεται "ενδιαφέρον" από πλευράς ρυθμίσεων του Gentoo. Το πρώτο που θα ξηλωθεί θα είναι το qmail. Το δεύτερο θα είναι το mailman. Το τρίτο μη σου πω θα είναι και το ίδιο το Gentoo... μη σου πω... γιατί μπορεί να κρατηθώ.

-- Γ.Κεραμίδας

Giannis Beredimas είπε...

Γιώργο,

No sweat, προφανώς άμα δουλεύεις με BSD για αυτό θα γράψεις (τι να πούμε κι εμείς οι κακομοίρηδες που πρέπει να τρέχουμε Windows 2003 στη δουλειά :-( ).

Από κει και πέρα προφανώς δεν τίθεται θέμα έχθρας, σίγουρα όχι από μέρους μου (παρά το πρόσφατο πλακατζίδικο σχόλιο για τον κόσμο που ασχολείται με FreeBSD) και είμαι σίγουρος ούτε από τον Πέτρο (που στον τίτλο του blog του προτάσσει το "Ελεύθερο Λογισμικό" γενικώς του Linux ειδικότερα). Εξάλλου, το ότι το αγαπητό μου gentoo (που σε αντίθεση με το Fedora 1 και το Redhat 9, το Mandrake 10 και το Suse 8.2 παλιότερα κατάφερε να με κερδίσει από τα ... κτισμένα σε σαθρά θεμέλια Windows) στηρίχτηκε στο σκεπτικό του FreeBSD Ports System, αν μη τι άλλο σημαίνει το FreeBSD δεν μπορεί να είναι κακό, έτσι; :-)

Όσο για την εικόνα του Πέτρου, μακάρι να φτάσουμε κάποτε να κυριαρχούν δύο λειτουργικά τόσο όμορφα όσο το FreeBSD & το Linux. Αν γίνει έτσι, ας κερδίσει το διαβολάκι τον πιγκουίνο, δεν τρέχει τίποτα :)