Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2004

FreeBSD, Ubuntu Linux και ΟΤΕ

Χτες δοκίμασα να εγκαταστήσω το FreeBSD 5.2.1 σε ένα laptop τριετίας (και βάλε). Γέλασα όταν δίπλα από το μενού εγκατάστασης (σε text mode) είδα τον δαίμονα με την τρίαινα ζωγραφισμένο με τον παλιό καλό τρόπο. Αρκετά καλό αν και παρουσίασε κάποιο πρόβλημα γιατί υπήρχε πρόβλημα με το δεύτερο CD. Δεν πειράζει, θα περιμένω λίγο για το 5.3-STABLE το οποίο είναι κοντά και θα το ξαναδοκιμάσω.

Όσο για το Ubuntu Linux πρέπει να πω ότι είναι αρκετά καλό και γρήγορο, αφού χρησιμοποιεί το Gnome 2.8 που είναι γρηγορότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις του αλλά και δεν είναι τόσο φορτωμένο όσο το KDE. Όπως είχα δει στο άρθρο Linux vs FreeBSD όλα τα Debian-based Linux έχουν τη νοοτροπία του FreeBSD στο μηχανισμό του update(apt-get κτλ).Παρομοίως όπως είχε γράψει ο Γιώργος Ιορδάνου , τα Debian-based Linux είναι σαφώς καλύτερα στο θέμα εγκατάστασης εφαρμογών .

Βέβαια τί να τα κάνω όλα αυτά; Τώρα κάνω απλές δοκιμές αφού την Πέμπτη πήγα για τρίτη φορά στον ΟΤΕ, ρώτησα "πότε θα βάλουν γραμμές DSL στην περιοχή μου (κέντρο);" και η απάντηση που πήρα ήταν "σε δύο εβδομάδες". Αυτή ήταν η τρίτη φορά που άκουσα "σε δύο εβδομάδες". Το ίδιο μου είχανε πει και πριν από 6 εβδομάδες. Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι ο ΟΤΕ έχει διαφορετικό ημερολογιακό σύστημα. Λες;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, επειδή πολύς κόσμος παραπονέθηκε ότι το διαβολάκι προσβάλλει το θρησκευτικό του αίσθημα, υπάρχει μια πιθανότητα ο "Beastie" να πάψει να είναι το λογότυπο του FreeBSD.

Αυτό δεν είναι υπερβολικά κακό, αφού τα άλλα BSD έχουν ήδη διαλέξει και χρησιμοποιούν εδώ και καιρό διαφορετικά λογότυπα. Το τελευταίο ήταν το NetBSD, που άλλαξε το λογότυπό του πριν λίγο καιρό.

Εμένα πάντως θα μου λείψει ο Beastie όμως, αν γίνει τέτοια αλλαγή :-)

Όσο για το 5.3-STABLE, αν δεν βιάζεσαι ιδιαίτερα να το κατεβάσεις περίμενε λίγο. Έχω παραγγείλει στο freebsdmall.com το DVD του 5.3-RELEASE. Μόλις το πάρω, δεν έχω πρόβλημα να σου κάνω μια κόπια :-)

-- Γ. Κεραμίδας