Σάββατο, Μαρτίου 26, 2005

BSD

Μέχρι πρόσφατα είχα την ιδεά ότι υπάρχουν 3 διανομές για το BSD, το γνωστό FreeBSD, το NetBSD και το OpenBSD. Τελικά είδα ότι υπάρχουν μερικές ακόμη όπως επίσης πρόκειται να εκδοθεί ακόμη μια που θα δουλεύει με το Solaris. Μια ματιά στα δεξιά της σελίδας αυτής θα σας πείσει.

Το πιο ωραίο είναι ότι υπάρχει και ένα Live CD με πάρα πολλά προγράμματα. Όσον αφορά τις εφαρμογές που περιλαμβάνει μοιάζει με το Knoppix-STD. Βέβαια το iso του Knoppix-STD είναι περίπου 500ΜΒ ενώ το iso του Frenzy είναι 200ΜΒ. Το Live CD λέγεται Frenzy, βασίζεται στο FreeBSD και η λήψη αρχείου (ή μεταφόρτωση ή καταβίβαση ή κατέβασμα ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας) γίνεται από εδώ. Οι λίστα εφαρμογών φαίνεται εδώ και μερικές εικόνες εδώ, εδώ και εδώ.

Περισσότερα την επόμενη εβδομάδα όταν θα το έχω στα χέρια μου μαζί με το Knoppix-STD και θα μπορέσω να κάνω συγκρίσεις.

2 σχόλια:

Oneiros είπε...

Έχεις πληροφοριες ότι το Knoppix STD θα βγάλει νέα έκδοση την επόμενη εβδομάδα; Την περιμένω εδώ και πολύ καιρό, είναι από τα αγαπημένα μου recovery livecd's.

Δεν ήξερα για το Frenzy, ευχαριστώ για την πρόταση. Προσωπικά, περιμένω να ..απογειωθεί το Dragonfly, και να βρω κάποιο χρόνο και διάθεση στο σύντομο μέλλον για να πειραματιστώ με τα BSD.

Petros είπε...

Βλέπω ότι η τελευταία έκδοση του DragonFlyBSD έγινε πέρυσι οπότε το Frenzy σίγουρα είναι καλύτερο.

Το Knoppix STD όπως βλέπω ετοιμάζεται να βγάλει νέα έκδοση και έχει καλή συλλογή εφαρμογών.

Πάντως και τα δύο δεν μου φαίνονται για recovery live cds αλλά για hacking-cracking collections for working from anywhere! ;)