Σάββατο, Απριλίου 23, 2005

Hellenic GNOME Live CD

...ή καλύτερα CD επίδειξης και εξοικείωσης με το Ελληνικό GNOME.

Όσοι το είδανε μου είπανε τα καλύτερα λόγια, ιδιαίτερα για την ελληνική μετάφραση. Μερικοί όμως κάνανε "παράπονα" επειδή δεν βλέπαν τους δίσκους τους κτλ όπως συμβαίνει με το Knoppix/Knoppel. Αυτό που τους είπα είναι αυτό που είχαμε πει με τα άλλα μέλη της ομάδας. Το CD αυτό δεν είναι ένα Live CD για χρήση "επαγγελματική". Σκοπός μας ήταν η ενημέρωση και εξοικείωση των ατόμων που έχουν άγνοια πρώτον για το Linux, μετά για το GNOME και τέλος για την 100% μετάφραση του GNOME.

Όπως είπα και σε όσους κάνανε το "παράπονο", είχαμε σκεφτεί να προσθέσουμε κάποια χαρακτηριστικά του τύπου αναγνώριση δίσκων κτλ αλλά τα αφήσαμε γιατί έπρεπε να βάλουμε προγράμματα πιο σημαντικά όπως το OpenOffice. Όπως ειπώθηκε στο Ναύπλιο, πρώτα πρέπει να εξοικειωθεί ο κόσμος με το Linux χωρίς να νιώθει ανασφαλής (λόγω άγνοιας συνήθως) ότι θα πάθουν κάτι οι δίσκοι του και αφού τη "βρει" με το Linux μετά μπορούμε να του πούμε για εγκατάσταση στο δίσκο κτλ. Το CD αυτό είχε σκοπό την εξοικείωση. Αν σκεφτούμε να το συνεχίσουμε τότε θα προσθέσουμε και λειτουργίες του τύπου Εγκατάστασης.

Προς το παρόν δώστε το σε όσους αξίζει να εξοικειωθούν! Εξηγήστε στα άτομα αυτά ότι "να, δεν βλέπει τους δίσκους σου άρα δεν μπορεί να τους πειράξει". Αφήστε τους να εξοικειωθούν με το OpenOffice και τον Mozilla.

Με λίγα λόγια, διαδώστε το! Όσοι δεν θυμούνται τις διευθύνσεις από όπου μπορούν να το προμηθευτούν, ας πατήσουν εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: