Σάββατο, Ιουνίου 17, 2006

Canon και HEWLETT PACKARD

(όποιος ψάχνει για εκτυπωτή ΗΡ ας διαβάσει την τελευταία παράγραφο)

Τελικά μια μετακόμιση κρύβει και "παγίδες".

Ο μικρός εκτυπωτής Canon S100, που έχω-είχα, έμεινε αχρησιμοποίητος για μερικές εβδομάδες, αφού ήταν σε ένα κουτί και παράλληλα δεν χρειάστηκα κάποια εκτύπωση εντός σπιτιού.
Έτσι και αυτός, πεινασμένος καθώς ήταν, αναγκάστηκε να φάει την κεφαλή. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν σε ένα μαγαζί δηλαδή ότι "έφαγε την κεφαλή και συνήθως δεν αξίζει να τον επισκευάσεις". Τώρα που τον χρειάστηκα, προσποιείται ότι εκτυπώνει (ακούγονται οι γνωστοί ήχοι, η σελίδα δεν βγαίνει αμέσως έξω κτλ) η σελίδα είναι πάντα λευκή. Έλεγξα το μελάνι αν στέγνωση ή αν τελείωσε αλλά τίποτα. Όπως μου είπαν οι εκτυπωτές Canon το παθαίνουν αυτό όταν μένουν σε αχρηστία για πολύ καιρό και γενικά πρέπει να τους βάζουμε να εκτυπώνουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, για να "χορταίνουν" και να μην το ρίχνουν στο "παράνομο φαγοπότι". (όλα τα πλάγια γράμματα δικά μου... :) )

Καθώς πρέπει να αγοράσω έναν καινούριο εκτυπωτή είπα να δω πρώτα αν θα έχω πρόβλημα με Linux. Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα HP, άρχισα να ψάχνω για drivers από την εταιρεία. Η εταιρεία σε παραπέμπει στο έργο HP OfficeJet Linux driver λέγοντας ότι δεν έχει επίσημη υποστήριξη. Αυτό το έργο αναφέρει ότι σταμάτησε πρόσφατα αλλά σε παραπέμπει σε ένα άλλο, το HP Linux Imaging and Printing (HPLIP). Αυτό που είναι αρκετά υποβοηθητικό είναι η λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές. Φαίνεται ότι προχωρά καλά και κοιτάζοντας τα Mailing-Lists είδα ότι ενδιαφέρονται για Porting στο FreeBSD. Καλά λέει ο Δημήτρης Γλέζος ότι εν συγκρίση με το παρελθόν δεν υπάρχουν τόσες πολλές δυσκολίες για χρήση Linux.

Δεν υπάρχουν σχόλια: