Τρίτη, Αυγούστου 17, 2004

Περί LGU

Πραγματικά τώρα τελευταία υπάρχει μια συζήτηση στην LGU η οποία δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γίνει moderated ακόμη. Δεν μπορώ να καταλάβω; Όχι, μπορώ να καταλάβω. Χεχεχε! Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί τόση επιείκια. Η πολύ επιείκια είναι κακό πράγμα γιατί είναι το ίδιο με την καθόλου επιείκια.

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι απίθανο σε μια λίστα να γίνει μια φορά συζήτηση για κάτι εκτός θέματος. Αν εξαιρέσουμε κάτι που είχε γίνει πέρυσι που πάνω κάτω είναι σχέση με Linux, αυτή είναι δεύτερη φέτος. Το πρόβλημα με τις ανούσιες συζητήσεις οφείλεται πρώτον στην πολύ επιείκια.

Δεύτερον σχετίζεται με αυτό που λέει ο Σίμος μετά. Στο 2ο συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ - εγώ είχα παρακολουθήσει αυτό της Θεσσαλονίκης - είχε κάνει ομιλία ο Γιάννης Στοίλης. Πραγματικά ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στο σύλλογο και χρειάζονται αλλαγές. Παράλληλα είναι φυσικό για έναν σύλλογο που ξεκίνησε με στυλ χαβαλέ και παρέας να χρειάζεται αλλαγές τώρα που έχουν προστεθεί περισσότερα άτομα. Τώρα μάλιστα το θέμα έχει σοβαρέψει, καθώς το Linux είναι ένας ανταγωνιστής των MS Windows. Δεν είναι παράξενο το ότι ο σύλλογος χρειάζεται φρέσκο αίμα. Ένα πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί όμως είναι αν το "φρέσκο" αίμα ορίσει κανόνες που δεν θα αρέσουν στους παλιούς. Ο κύριος λόγος είναι ότι στο Linux χρειάζεσαι εμπειρία και οι νέοι δεν μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν, στον τομέα των γνώσεων, τους παλιούς. Η τραγική ειρωνεία όμως είναι ότι οι κανόνες αυτοί δεν θα έχουν καμία σχέση με τις γνώσεις Linux.

Δεν ξέρω πως θα το σχολίαζε ο Μητσικώστας(Γεωργίου) αλλά μερικοί μπορεί να πολεμήσουν (αντιδράσουν) για την τιμή των όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: