Τετάρτη, Αυγούστου 18, 2004

linux-greek-users

<από το blog του Γιώργου http://www.livejournal.com/users/georgis>
Δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα… είσαι καινούργιος στο Λίνουξ ή δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις (σε αυτή την κατηγορία κατατάσσω και τον εαυτό μου) τότε σιωπάς, βλέπεις, διαβάζεις και μαθαίνεις.
<τέλος>

Γιώργο, καλά έκανες και το έθιξες αυτό γιατί αυτό που λέω αναφέρεται σε κάτι διαφορετικό από αυτό που (όπως καταλαβαίνω) νομίζεις. Πιστεύω ότι όντως κάποια μέλη - αν είναι μέλη - πρέπει να είναι read-only. Επίσης αρκετοί είναι αυτοί που δυσανασχέτησαν και σε αυτούς είμαι και εγώ. Άντε το πρώτο μήνυμα για να γελάσεις, άντε το δεύτερο για να γελάσεις και να πεις αρκεί αλλά από το τρίτο είναι σφόδρα ενοχλητικό. Εφόσον η λίστα σχετίζεται μόνο με το Linux με ποιο δικαίωμα κάποιοι στέλνουν ένα σωρό e-mail μιλώντας για θρησκευτικά; Πραγματικά,όπως λες, ο πέλεκυς έχει καθυστερήσει να πέσει.

Αυτό που λέω εγώ σχετίζεται με το σύλλογο και όχι με όσα συνέβησαν στη λίστα. Όπως κατάλαβα από μια συζήτηση που είχα με ένα αρκετά παλιό μέλος, οι "παλιοί" δεν επιζητούν να αποκτήσει ο σύλλογος καθαρά επαγγελματική φύση. Προτιμούν το χαβαλέ και το να μοιράζεσαι εμπειρίες και γνώσεις με τα άλλα μέλη παρά να ψάχνεις τρόπους για να μαζέψεις χρήματα και να προωθήσεις τη χρήση Linux στην Ελλάδα. Το φρέσκο αίμα, στο οποίο κατατάσσω και τον εαυτό μου, έχει αντίθετη άποψη. Όταν εξέφρασα τις απόψεις και τις ιδέες μου με αποκάλεσαν "χαρτογιακά" δηλαδή γραφιά. Αυτό δεν είναι προσβλητικό γιατί έτσι είναι η επαγγελματική φύση. Διαδικασίες, πρωτόκολλα, σφραγίδες και εγώ δεν ξέρω τί άλλο. Εγώ πραγματικά πιστεύω ότι οι ασχολίες του συλλόγου, τώρα που το Linux είναι ανταγωνιστικό προϊόν, πρέπει να είναι καθαρά επαγγελματικής φύσης. Βέβαια πιστεύω ότι δεν πρέπει να χαθεί η παρέα και ο χαβαλές που προτιμούν αρκετοί. Αλλά αυτό είναι το δύσκολο σημείο. Είναι πολύ λεπτή ισορροπία το να έχει ο σύλλογος δύο "πρόσωπα", ένα το επαγγελματικό (καινούριοι) και ένα το χαβαλετζίδικο (παλιοί).

Anyway, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

1 σχόλιο:

Gordon είπε...

Hello, your blog is informative. I have a linux server related website, please visit and hope that it is helpful to you