Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2005

Τα μαγικά κόλπα του Mambo

Τόσες μέρες σκεφτόμουν αν άξιζε τον κόπο η μεταφορά ολόκληρου του blog στον ιστότοπο μου καθώς αναβάθμισα το Mambo CMS. Τελικά η καινούρια έκδοση του Mambo κάνει μαγικά. Πολύ απλά γιατί έχει ένα module με όνομα Wrapper που δίνει αυτό το αποτέλεσμα.

7 σχόλια:

Giannis Beredimas είπε...

Χεχ ... Πέτρο, δεν γνωρίζω πόσο φιλικές σχέσεις έχεις με την HTML αλλά το "wrapper" φαίνεται ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα IFrame.

Με μια γρήγορη ματιά στον HTML κώδικα φαίνεται υπάρχει μια Javascript function που τροποποιεί αυτόματα το μέγεθος του Iframe (του χώρου δηλαδή που δεσμεύεται για την προβολή του blog) ανάλογα με το περιεχόμενο, ωστόσο δε παίζει σωστά σε Mozilla Firefox. Aποτέλεσμα να εμφανίζονται δύο scrollbars, και το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι ελαφρώς τραγικό :-(

Γ.

Petros είπε...

Γιάννη, ξέρω ότι είναι ένα IFrame. Όταν λες ότι δεν παίζει σωστά εννοείς ότι εμφανίζονται δύο scrollbars ή κάτι άλλο; Εγώ χρησιμοποιώ μόνο Firefox. Αλλά ξέρω επίσης ότι με μια μικρή θυσία (εμφάνιση) έχω δύο σε ένα αντί να τρέχω (φεύγω από το blogspot, καταχωρώ όλα τα posts συν τα σχόλια στο δικό μου site κτλ).

Petros είπε...

Ξέχασα να πω ότι το θέμα είναι ότι δεν χρειάστηκε να κάτσω να φτιάξω δικό μου module κτλ. Είχα ψάξει για πολλά και διάφορα αλλά για το blog και μόνο αυτό αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Τώρα θα τροποποιήσω ένα module που έχει το Mambo ώστε να εμφανίζονται πολλά newsfeeds μαζί με τρόπο που θέλω εγώ.

Simon είπε...

Ίσως υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των εγγραφών σου από το blogspot αλλού. Υπάρχουν προγράμματα διαχείρησης ιστολογίων για LiveJournal, Blogspot, κτλ, τα οποία μπορούν να λάβουν πλήρες αντίγραφο του ιστολογίου σου. Το ίδιο πρόγραμμα, αν είναι σε θέση να υποστηρίξει το νέο σου ιστολόγιο (π.χ. wordpress), ίσως να μπορέσει να "ανεβάσει" τις εγγραφές σου, διατηρώντας ημερομηνίες και άλλα στοιχεία.

Giannis Beredimas είπε...

Ναι όταν λέω δεν παίζει σωστά αναφέρομαι στα δύο scrollbars.

Το πρόβλημα είναι πως το iframe source είναι σε διαφορετικό domain από το iframe parent (velonis.blogspot.com αντί για velonis.gr) και για security λόγους javascript εντολές εκτός του iframe δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν στο περιεχόμενο του iframe. Σε απλά ελληνικά ο κώδικας JS που προσθέτει το mambo προσπαθεί να δει πόσο "μεγάλο" είναι το περιεχόμενο του iframe (για να το τροποποιήσει κατάλληλα και να μην έχεις δεύτερη μπάρα), αλλά αυτό δεν είναι εφικτό :(

Επειδή αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στη δουλειά μια λύση θα πρέπει μέσα στο blogger κάπου να προσθέσεις λίγο Javascript που να λέει:

document.domain = 'velonis.gr';

Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει άλλες παρενέργειες :-/

Αν δε θες να μπλέκεις με migration μπορείς να πεις στο blogger να δημοσιεύει το content κάπου αλλού στο bee (π.χ. στο velonis.gr/blog), οπότε και το iframe resize θα παίζει και αυτό μια χαρά :)

Cheers,
Γιάννης

Petros είπε...

Γιάννη,
δεν ξέρω αν μπορεί το blogger να δημοσιεύει το περιεχόμενο κάπου αλλού. Θα το κοιτάξω γιατί όντως είναι καλύτερο αυτό που λες.

Giannis Beredimas είπε...

Μπορείς. Τσέκαρε από τη σελίδα των ρυθμίσεων την ταμπέλα "Publishing" ;-)

Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά αλλά το http://www.digital-era.org/sofiablog.html και άλλα κάπως έτσι φαίνεται ότι παίζουν, οπότε μάλλον δουλεύει :)

G.