Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2005

Τα μαγικά κόλπα του Mambo

Τόσες μέρες σκεφτόμουν αν άξιζε τον κόπο η μεταφορά ολόκληρου του blog στον ιστότοπο μου καθώς αναβάθμισα το Mambo CMS. Τελικά η καινούρια έκδοση του Mambo κάνει μαγικά. Πολύ απλά γιατί έχει ένα module με όνομα Wrapper που δίνει αυτό το αποτέλεσμα.

4 σχόλια:

Petros είπε...

Γιάννη, ξέρω ότι είναι ένα IFrame. Όταν λες ότι δεν παίζει σωστά εννοείς ότι εμφανίζονται δύο scrollbars ή κάτι άλλο; Εγώ χρησιμοποιώ μόνο Firefox. Αλλά ξέρω επίσης ότι με μια μικρή θυσία (εμφάνιση) έχω δύο σε ένα αντί να τρέχω (φεύγω από το blogspot, καταχωρώ όλα τα posts συν τα σχόλια στο δικό μου site κτλ).

Petros είπε...

Ξέχασα να πω ότι το θέμα είναι ότι δεν χρειάστηκε να κάτσω να φτιάξω δικό μου module κτλ. Είχα ψάξει για πολλά και διάφορα αλλά για το blog και μόνο αυτό αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Τώρα θα τροποποιήσω ένα module που έχει το Mambo ώστε να εμφανίζονται πολλά newsfeeds μαζί με τρόπο που θέλω εγώ.

Simon είπε...

Ίσως υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των εγγραφών σου από το blogspot αλλού. Υπάρχουν προγράμματα διαχείρησης ιστολογίων για LiveJournal, Blogspot, κτλ, τα οποία μπορούν να λάβουν πλήρες αντίγραφο του ιστολογίου σου. Το ίδιο πρόγραμμα, αν είναι σε θέση να υποστηρίξει το νέο σου ιστολόγιο (π.χ. wordpress), ίσως να μπορέσει να "ανεβάσει" τις εγγραφές σου, διατηρώντας ημερομηνίες και άλλα στοιχεία.

Petros είπε...

Γιάννη,
δεν ξέρω αν μπορεί το blogger να δημοσιεύει το περιεχόμενο κάπου αλλού. Θα το κοιτάξω γιατί όντως είναι καλύτερο αυτό που λες.