Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2006

OpenThesaurus

Χτες στη Χαλκίδα, ο Δημήτρης Κορμπέτης στην παρουσίαση του για το OpenOffice ανακοίνωσε την ύπαρξη του OpenThesaurus.gr, του ιστοχώρου που θα υποστηρίξει τη δημιουργία του Ελληνικού Θυσαυρού.

Το OpenThesaurus.gr ήταν μια πρωτοβουλία του Κώστα Κουμάνταρου, του Δημήτρη Κορμπέτη και εμού. Βασίστηκε στην εφαρμογή ΟpenΤhesaurus του Daniel Naber, λίγο δύσκολης στην τροποποίηση και με πολλά κείμενα στα Γερμανικά. Μας βοήθησε η ομάδα του Serverhive (στην οποία ανήκω) με διαχειριστές τους Κεραμίδα, Μαυρίκα, Μπερεδήμα. Ο Γιώργος Κεραμίδας έφτιαξε και τη λίστα στην οποία μπορείτε να γραφτείτε.

Στη μετάφραση των Γερμανικών μας βοήθησε η Κατερίνα Κράνου.

Σκοπός είναι να φτιαχτεί πρώτα ένας θησαυρός και μετά να παραχθεί το κατάλληλο αρχείο για το OpenOffice. Βέβαια το OpenThesaurus μπορεί να παράγει αρχεία και για το Ding και το KWord.

Μην παραξενευτείτε από τη λειτουργία του γιατί είναι απλή. Αφού εγγραφείτε στον ιστοχώρο, μπορείτε να ψάξετε για μια λέξη. Αν η λέξη υπάρχει στο θησαυρό θα σας την εμφανίσει το σύνολο συνωνύμων (η λέξη μαζί με τα συνώνυμα της) και μπορείτε να προσθέσετε κάποιο συνώνυμο. Αν η λέξη δεν υπάρχει τότε μπορεί να προσθέσετε τη λέξη στο θησαυρό.

Για απορίες ή οτιδήποτε άλλο γραφτείτε στη λίστα ή στείλτε μας κάποιο e-mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια: